CONSOLIDEM LA LECTURA DIÀRIA COM UN BON HÀBIT

Benvolgudes famílies,

Tal com us vam informar a l’inici de curs en les reunions de cicle, aquest curs hem establert els 30 minuts de lectura diària a la mateixa franja horària perquè la nostra prioritat és que el nostre alumnat gaudeixi de la lectura i adquireixi un bon hàbit lector.

Des de l’escola, per dur a terme el nostre objectiu, fomentarem diferents estratègies com són establir racons de lectura, potenciar la biblioteca escolar, recomanar contes i llibres, oferir als alumnes lectures molt diverses per inculcar-los l’interès per la lectura, cercar activitats on-line que siguin motivadores  i treballar la piràmide de la lectura entre altres.

La piràmide de la lectura (inspirada amb la piràmide de l’alimentació i l’activitat física) ve a ser un recurs gràfic que permet fer visible les diverses accions que poden afavorir el progrés lector. La piràmide de la lectura es divideix en quatre nivells, a l’inferior se situen les activitats que s’aconsella dur a terme cada dia, i al superior les que es podrien dur a terme de manera menys sovintejada.

A la nostra escola, el dia 20 d’octubre cada tutor va iniciar el treball la piràmide de la lectura, mitjançant la qual cada alumne farà una reflexió i marcarà aquelles activitats que duu a terme en el dia a dia. Al mateix temps es fixarà un objectiu que vol aconseguir i  posteriorment es revisarà si s’ha acomplit o no.

 El nostres alumnes portaran aquesta piràmide a casa i és per això que us volem demanar a les famílies que algunes d’aquestes activitats tinguin continuïtat a casa, i per tant, els alumnes se n’adonin que la lectura esdevé el vehicle de connexió i un pont de diàleg entre l’escola i la família. Creiem que si en aquesta tasca anem plegats els resultats segur que seran satisfactoris.

Aquí uns adjuntem la piràmide de lectura que va destinada als infants de primària i que també podeu trobar al web de l’Xtec.

http://xtec.gencat.cat/ca/projectes/lectura/impulslectura/

 

piramide_primaria_1118x792

Advertisements
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s